Ellen Nuijten

“Laten we onze mooiste bijdrage leveren aan de wereld, het leven, ons werk door onze kwaliteiten aan te boren, te tonen en optimaal in te zetten.”

Ik streef ernaar dat mensen weer feeling krijgen met hun ideaal en hun kwaliteiten en deze weer optimaal benutten. Mijn uitgangspunt is de bijdrage die ieder mens van nature wil leveren aan het geheel dat groter is dan hem/haarzelf. Kenmerkend voor mijn werkwijze is het naar boven halen van blinde vlekken (zowel de positieve als de negatieve) en het bevorderen van open, verbindende interacties.

Sinds meer dan 25 jaar werk ik als personal, team- en organisatiecoach in onderwijs, welzijn en het bedrijfsleven. Ik heb een Masterstudie afgerond in Human & Organizational Behavior. Ik ben daarnaast opgeleid in kernreflectiecoaching, systemisch werk, de contextuele benadering, psychosynthese, lichaamsgerichte therapie op basis van Gestaltpsychologie en het model van realistisch opleiden. Mijn passie ligt in het ondersteunen van mensen en teams in het hervinden van persoonlijk leiderschap, kracht en verbinding. Ik ben door de NOBCO/EMCC gecertificeerd als Master Coach.

Ellen Nuijten en Fred Korthagen

Samen met prof. dr. Fred Korthagen heb ik de benadering van Kracht- en Zijnsgericht coachen ontwikkeld. Naast mijn eigen coachingspraktijk, geef ik bij Korthagen Opleidingen cursussen in deze benadering aan coaches in allerlei sectoren. Ik ben medeauteur van verschillende artikelen en boeken over professionele ontwikkeling en coaching.