Krachtgericht coachen

Uitreiking eerste exemplaar van het boek door uitgeverij Boom

In 2015 is het boek Krachtgericht coachen uitgekomen, dat ik samen met prof. dr. Fred Korthagen schreef. In 2020 verscheen hiervan een tweede,  vernieuwde druk.

Van de achterflap

Hoe kun je als coach het beste halen uit mensen? Hoe kun je ervoor zorgen dat er een duurzame ontwikkeling ontstaat waarin zij hun kwaliteiten optimaal inzetten en hun idealen bereiken? Dit op de coachingspraktijk gerichte boek beschrijft een effectieve coachingsmethode, gericht op het optimaal benutten van het ‘psychologisch kapitaal’ van mensen.

In Krachtgericht Coachen worden elementen uit verschillende benaderingen gecombineerd tot een aanpak die diepgaand leren en effectief functioneren bevordert. De aanpak wordt wetenschappelijk onderbouwd en met vele voorbeelden en oefeningen geïllustreerd.

INHOUD EN VOORWOORD (pdf) – BOEK BESTELLEN


Aanbod coaching/supervisie/training

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van Krachtgericht coachen?
Ik bied coaching, supervisie en training aan op basis van deze benadering. Voor supervisie is het ook mogelijk je aan te melden met een groepje. Verder is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een basiscursus Krachtgericht coachen of een incompany-traject Krachtgericht coachen.